Uncategorized

Spiser du alene?

For nogle uger siden spiste jeg aftensmad med mig selv! Jeg havde den vildeste lyst til en burger med pommes og en masse mayo. Sådan et rigtig snaske måltid. Tankerne gik på om jeg nu skulle tage ud og spise på en café, for jeg var jo alene. Jeg endte med at tage af sted, så jeg kunne få den burger der virkelig fristede mig.

Dér sad jeg helt alene, ved mit eget bord. Alle andre omkring mig sad sammen. Jeg fik hurtig bestilt min mad, for jeg var udmærket klar over hvad jeg skulle ha´. Jeg havde taget en studiebog med så jeg både kunne få læst det jeg manglede, men ligeså meget for at jeg kunne gemme mig. Det gik op for mig, hvor skønt det var. Jeg kunne sidde og nyde min mad i ro og i mine egne tanker. Efter jeg havde spist, og på en eller anden måde var tilfredsstillet over at jeg var taget af sted, satte det virkelig nogle tanker i gang – hvorfor jeg ikke har gjort det før.

Er det virkelig sådan, at vi skal være nervøse for hvad andre tænker om os? Jeg kunne forestille mig, der er mange mennesker som er bange for at synliggøre en mulig ensomhed. Måske ønsker vi ikke, at det pæne udadtil skal krakelere.

Jeg synes generelt at vi burde være mere fokuseret på vores egen lyst. Jeg mener vi må forsøge at droppe hvad andre tænker og handle ud fra egne behov og lyster. Det handler ikke kun om denne specifikke situation, men mange af de ting vi foretager os i hverdagen, kan nemt se ”forkert” ud via. de sociale medier. Måske er det mere os selv der overtænker situationen, men samtidig er vi som samfund gode til at kommentere på hinandens handlinger (ikke for at være generaliserende) og derfor kan jeg også godt forstå den usikkerhed der kan dukke op hos den enkelte.

Overvindelse 

For mig var det selv en ren overvindelse at spise alene på en café, men det er bestemt ikke sidste gang. Jeg fik en besked på Instagram efter min story om hvorvidt man spiste alene, hvor vedkommende skrev at selvforkælelse var vigtigt. Samtidig med at folk godt kunne være bange for, at det ikke spiller indenfor normen og at vi ofte tænker på, om vi kommer til at møde nogen vi kender. Det handler om ens mentalitet og hvor tryg man er til at være alene. Det kan jeg sagtens genkende og meget godt beskrevet, for er vi trygge i os selv, så er der vel i realiteten ikke andres tanker som kan slå os ud. 

Hvis I ønsker at tage ud og spise selv, men lige mangler modet, så kan I gøre nogle forskellige ting:

  • Tage en bog eller computer med, så kan du gemme dig lidt i starten, indtil du er klar til at smide den.
  • En avis/blad kunne også være en mulighed
  • Start blødt ud og bestil fx en kop kaffe, så kan du altid arbejde dig op. 

Så guys, gør hvad I vil, om det er alene eller sammen med nogen har ingen betydning. Vi skal ikke fremstå fantastiske, for vi er som vi er!

Dejlig tirsdag herfra!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *