Opskrifter

Nemme lækre squashboller

Jeg synes, at der er noget charmerende over at ens hjemmebagte boller er lidt “skæve”, så ser de nemlig rigtig hjemmebagte ud.

Meningen med disse squashboller er, at de skal være nemme at lave og at du kan bruge de ingredienser du har i dit køkken.

Ca. 16 stk.

Ingredienser:

  • 3,5 dl. vand
  • 50 gram gær 
  • 1 tsk. Salt
  • 2 spsk. Olie (helst olivenolie)
  • 1 squash (ca. 350 gram)
  • 2 dl havregryn (finvalsede)
  • 1,5 dl Solsikkekerner 
  • 0,5 dl hørfrø
  • 600 gram hvedemel (indtil dejen er fast men stadig en smule klisteret)
  • Evt. citronsaft

Pensle: 

  • Mine er penslet med mælk, men du kan også pensle med æg eller vand.

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt og olie. Riv din squash og kom det ned i blanding. Tilsæt havregryn, kerner/frø og til sidst mel, dog lidt ad gangen. Som regel blander jeg hvedemel med noget fuldkorn, så bollerne mætter mere. Husk at de stadig skal være en smule klistret, ellers bliver de kedelige. Når dejen er æltet godt sammen, skal dejen hæves i mindst 30 minutter. Derefter skal du forme dine squashboller til den størrelse du ønsker. Du kan nu lade dem hæve igen i 30 minutter (det kan dog undlades). Sæt bollerne i ovnen på ca. 200 grader og lad dem bage i ca. 15-20 minutter.

Mine squashboller er lavet med solsikkekerner og hørfrø, men forsøg dig frem og brug de kerner/frø du har i dit køkken.

Mums! Disse boller er våde og klisteret og på ingen måder tørrer. Nyd dem til din morgenkaffe, måske til dit mellemmåltid eller hvornår du ellers får lysten til en frisk hjemmebagt bolle.

 

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *